Вижте коя е тя  Учени от Texas A&Life Sciences College

...
Вижте коя е тя  Учени от Texas A&Life Sciences College
Коментари Харесай

Подправката, която ще стопи увисналия корем и ще регулира апетита ви

Вижте коя е тя 

Учени от Texas A&Life Sciences College откриха, че потреблението на една фалшификация предизвиква загуба на тегло, топи увисналия стомах, като в същото време покачва апетита. Изследването е оповестено в International Journal of Molecular Sciences. Кардамонът е известна фалшификация в доста елементи на света. Отличава се с топъл, билков усет, който съчетава нотки на евкалипт, мента и пипер. В ново изследване учените са провели опити върху животни, чиято диета е била допълнена с разнообразни дози кардамоново семе. Те разкрили, че кардамонът покачва апетита, само че също по този начин усилва разхода на сила и понижава мастната маса.

Учените са открили, че приблизителната дейна доза кардамон за човек с тегло към 60 кг е минимум 77 мг, т.е. 8-10 кардамонови шушулки, консуирани всеки ден. Проучването удостовери, че кардамонът визира нервните вериги, които контролират разграждането на мастната тъкан и производството на сила в черния дроб и скелетните мускули.

Авторите означават, че други свързани изследвания демонстрират противовъзпалителните свойства на кардамона. Според тях той може да понижи слабото инфектиране, което може да докара до хронично инфектиране и развиване на редица болести.

Други потребни свойства на кардамона

Други потребни свойства от потреблението на кардамона включват:

Стимулиране секрецията на стомашен сок - в случай че почувствате тежест след щедро хранене, дъвчете кардамон. Активира слюнчените жлези и усъвършенства работата на стомаха. Премахване на хълцане, конвулсии и отичане на корема - за битка с метеоризма можете да приемате примес, състояща се от чаена лъжичка кардамон, парче свеж джинджифил и щипка кориандър. Смелете добре всички съставки и запарете в чаша вода. Подобряване на кръвообращението в белите дробове - кардамонът е потребен за страдащите от настинки, бронхити и астма. Тази „ топла “ фалшификация затопля тялото от вътрешната страна и оказва помощ за отделянето на храчките. Няколко капки масло от кардамон могат да се прибавят към вряща вода и да се употребяват за инхалации. Намалява желанието за сладко. Лекува инфекции на пикочните пътища, отстранява токсините от бъбреците. Това е минимум известното свойство на кардамона. Укрепва венците, лекува язви в устата и освежава дъха. Подобрява тембъра на гласа. Премахва гаденето. Повишава силата. 

Летливите масла от кардамон имат антисептични, седативни и антиоксидантни свойства. Помагат при главоболие и меланхолия, потискат развиването на бактерии, вируси, плесен и гъбички; Кардамонът съдържа субстанции " индол-3-карбинол " и " дииндол-метан ", които оказват помощ в битката с рака на простатата, яйчниците и гърдата. Калият, калцият и магнезият в кардамона контролират кръвното налягане и сърдечната периодичност.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със експерт по отношение на противопоказанията и страничните резултати и никога не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с доктор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР